/*Pinterest HTML tag*/ /*nevim*/

OPT, DPL a BBL a estetická medicína

 

V dnešním světě moderních technologií je možné téměř vše. Zatímco v České republice bylo například i zvětšení prsou pomocí silikonových implantátů, které je dnes již jakousi rutinní službou, ještě před válkou téměř nemyslitelné, estetická medicína si dnes hravě poradí i s daleko komplikovanějšími zákroky. V tomto článku se budeme věnovat konkrétně fotoomlazení pleti, které je v současnosti velmi žádanou službou estetické medicíny. 

 

Fotoomlazení a estetická medicína

 

Fotoomlazení je poměrně elementárním, úvodním projektem v rámci estetické medicíny. Specializuje se na eliminaci nedokonalostí a celkovou korekci pokožky, nejčastěji působí v oblasti pleti. 

  • Eliminuje stopy po akné, červené a černé tečky
  • Zesvětluje pigmentové skvrny a metličkové žilky
  • Redukuje vrásky
  • Sjednocuje tón pleti
  • Zjemňuje texturu pleti
  • Přispívá ke zpevnění a omlazení pleti

 

Jak fungují jednotlivé technologie

 

S rychlým rozvojem technologií lékařské krásy se však kolem nás objevilo mnoho kosmetických termínů, jako jsou OPT, DPL a BBL. Ve zkratce se jedná o patentované technologie estetické medicíny vycházející z pilotní technologie IPL, o které si také můžete přečíst na našem blogu. Abychom vás s nimi blíže seznámili, řekneme si nyní, co je jejich společným cílem a jaké jsou mezi nimi rozdíly. 

 

OPT

 

Celým názvem Optimal Pulse Technology je silné pulzní světlo patentované americkou společností Lumenis. Technologii se často přezdívá perfektní pulzní světlo. V praxi si můžeme představit situaci, kdy během léčby několik dílčích impulsů, které přístroj do pokožky vysílá, společně dosáhnou výstupu obdélníkové vlny, díky čemuž dojde k rychlému a bezbolestnému ošetření velké plochy. 

 

DPL

 

Oficiálním názvem Delicate Pulse Light můžeme volně přeložit jako přesné pulzní světlo. Jeho předností je co možná nejpřesnější cílení na určitou oblast pokožky, na rozdíl od technologie OPT, při použití světelných paprsků v rozmezí 500 až 650 nanometrů. 

Technologie DPL se nejčastěji využívá ve věci cévních anomálií pokožky. Léčí například zánětlivé akné, metličkové žilky, zčervenání pleti či načervenalá kožní znaménka. 

 

BBL

 

Oficiálním názvem BroadBand Light je v současnosti nejpokročilejší metodou pilotní IPL technologie. BBL funguje na bázi širokého spektra světelných paprsků, které postupně pronikají i do těch nejhlubších vrstev pokožky. Očekávaných výsledků dosahuje rychle, efektivně a vůči pokožce maximálně šetrně.

 

Co si z toho odnést

 

Estetická medicína všechny výše zmíněné technologie hrdě zastřešuje. Jedná se o různé metody různých společností, které ovšem mají stejný cíl – korekce nedokonalostí, léčba případných anomálií a omlazení pokožky. I naše přístroje Renuva a Helios se věnují eliminaci nedokonalostí pleti. Není ale třeba dumat nad tím, který přístroj je ten nejlepší. Všechny jsou to certifikované metody používané ve zdravotnictví, a tudíž se u žádné z nich nemusíte obávat negativního výsledku. Každá technologie se ale přece jen specializuje na trochu něco jiného. Je proto nejlepší poradit se s odborníkem.