/*Pinterest HTML tag*/ /*nevim*/

Gró estetické medicíny aneb jak fungují technologie IPL a OPT

 

V dnešním článku se ponoříme do světa estetické medicíny. Povíme si, prostřednictvím jakých nástrojů jednotlivé úkony probíhají a zaměříme se speciálně na technologie IPL a OPT. Mimo detailnějšího rozboru každé z nich si přiblížíme i cíle, které si ve věci péče o pokožku kladou. 

 

Co je to IPL

 

Technologie IPL se z anglického originálu Intense Pulsed Light překládaná jako Intenzivní pulzní světlo. V posledním desetiletí si tato metoda v oblasti estetické medicíny vybudovala dobré jméno. Specializací IPL je korekce nedokonalostí pleti, odstranění chloupků či celkové omlazení a zpevnění pokožky lidského těla. Díky flexibilní a efektivní péči se na trhu umístila jako ta nejpřínosnější, nejšetrnější a také nejvyhledávanější metoda v péči o pokožku. 

Přístroje s technologií IPL z každého pulzu vyzařují více vlnových délek světla současně, a to v rozmezí 400 až 1200 nanometrů. Kromě toho, že se přizpůsobí každému typu pleti, mohou také současně reagovat s buňkami obsahujícími melanin, vodu a hemoglobin, díky čemuž je léčba účinná zejména při redukci zarudnutí pleti, eliminaci kožních skvrn, stimulaci tvorby kolagenu a podpoře obnovy pokožky.

Technologie IPL by se dala přirovnat k laseru. Podobně jako ten totiž pro své účely využívá sílu světla a tepla. Zatímco laser funguje na bázi jediné vlnové délky, technologie IPL jich do práce zapojuje hned několik, což je její největší výhodou. 

V posledních letech se na trhu objevil nováček. Technologie IPL povýšila a v ještě účinnější a šetrnější verzi se klientům představila jako OPT, neboli Optimální pulzní technologie

 

Jaké jsou přednosti OPT

 

OPT, z anglického originálu Optimal Pulse Technology, je zkrátka a dobře vylepšená IPL. Nejedná se tedy o dvě rozdílné metody, nýbrž o jednu technologii v pokročilé verzi. 

Hlavní předností OPT je schopnost přizpůsobení se daleko více typům pokožky. A to z hlediska pigmentu, míry citlivosti či textury, než tomu bylo u elementární IPL. V praxi to znamená, že se přístroj ihned zahřeje na nezbytnou teplotu 70 stupňů, aby se paprsky laseru dostaly až do hlubokých vrstev kůže. Přístroje, které tímto systémem disponují, mají navíc filtry, které paprsky navedou přímo do druhé vrstvy pokožky, čímž zabraňují poškození první, ochranné vrstvy a přesně cílí jen na nežádoucí buňky. Součástí vylepšení jsou i větší stabilita či inovativní optimalizační nástroje. 

Pokud jde o uživatelské vylepšení, technologie OPT poskytuje stabilní vyzařování světla, neproráží pokožku a je schopna přizpůsobit se různým typům a tónům pleti. Navíc se nemusíte bát popálenin ani bolestivých či obtěžujících vedlejších účinků. 

 

Další výhody technologie OPT: 

  • Je schopna identifikovat vlastnosti pokožky každého pacienta a tomu přizpůsobit léčbu 
  • Dokáže cílit jen na poškozenou část pokožky
  • Každý paprsek může pokrýt povrch kůže o 5 cm2, čímž je ošetření provedeno v krátkém čase
  • Jedná se o bezbolestnou metodu 
  • Poskytuje větší bezpečnost, pohodlí a rychlejší zotavení bez hlubokých vedlejších účinků

 

Co si z toho odnést

 

Péče o pokožku je velké téma dnešní doby. Díky neustále se rozvíjejícím technologiím má velký potenciál i do budoucna, čehož jsou si vědomi mimo jiné výrobci přístrojů z oblasti estetické medicíny. 

Technologie OPT je jedním z kroků v rámci dlouhodobého vývoje. Elementární IPL je naopak pevným základem, na kterém se dá stavět. Oblast estetické medicíny přichází s novými, stejně tak ale postupně vylepšuje své dosavadní technologie tak, aby bylo ošetření pro celou komunitu uživatelů co nejpříjemnější.