/*Pinterest HTML tag*/ /*nevim*/

Metody liposukce se podobně jako medicína jako taková neustále vyvíjejí. V současnosti se jedná o velmi žádaný zákrok estetické medicíny a to jak ze strany žen, tak mužů. Ve své podstatě se jedná o šetrné odsátí tuku z problémových partií, kterými už dávno není jen ženské břicho.

 

Jak to probíhá? 

 

Pod tumescentní liposukcí si můžeme představit odsátí nadměrného množství tuku rychle, natrvalo a téměř bezbolestně. Jedná se o běžný a léty prověřený neinvazivní zákrok, při kterém se tuk odsává z problémové partie tenoučkou kanylou. Liposukce se běžně podstupuje pouze v lokální anestezii a díky tomu po ní následuje velmi krátká doba rekonvalescence.  

 

Zákrok je téměř bezbolestný

 

Za minimem bolesti stojí tumescentní roztok obsahující kromě jiných účinných látek (např. adrenalin) i naředěné znecitlivující anestetikum. Tímto speciálním roztokem se ošetřovaná oblast napustí ještě před samotným odsáváním tuku. Díky velmi rychlému účinku anestetika v roztoku se pro vás následující fáze zákroku stane už zcela bezbolestná.  

Celková doba trvání zákroku, tedy napuštění oblasti roztokem a následná fáze odsávání tuku, se odvíjí zejména od množství podkožního tuku. Nejčastěji však celá liposukce trvá okolo jedné až dvou hodin. 

 

Jak to vypadá po zákroku

 

Po kanylách vám na těle nezůstanou žádné výraznější jizvy. Spíše se jedná o drobné ranky, které poměrně dobře splynou s okolní barvou pokožky. V ošetřované oblasti se však po zákroku mohou objevit menší otoky či modřinky. Díky kompresivnímu prádlu, které budete pár týdnů po operaci nosit, nicméně veškeré tyto nežádoucí projevy rychle pominou.  

 

Odsátí tuku z břicha, nohou a dalších partií

 

Klasická tumescentní liposukce je vhodná k odstranění nežádoucího tuku téměř z jakékoliv oblasti na těle. Poradí si s nadměrným množstvím tuku jak ve větších oblastech – břicho, vnitřní či vnější strana stehen, boky – tak i s tukem nahromaděným třeba v oblasti paží či podbradku. Muži pak tento zákrok stále častěji volí pro odstranění tuku z prsou. Na liposukci obvykle navazují i další zákroky estetické medicíny, jako je třeba redukce povislé kůže přístrojem ARTlift.